CARNOSIN FORTE 60 tobolek Q10, resveratrol, L-carnitin, succinic acid

Značka: NUTRISTAR
635 Kč 552,17 Kč bez DPH
Skladem (5 ks)

CARNOSIN FORTE 60 tobolek Q10, resveratrol, L-carnitin, succinic acid, Acai berry

Doplněk stravy v celulózových tobolkách.

Resveratrol - normální funkce kardiovaskulárního systému.

Vitamin E přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.

Dávkování:
Doporučuje se užívat 2-3 tobolky denně. Tobolky se přijímají s jídlem.
Maximální denní  dávka jsou 3 tobolky.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

CARNOSIN FORTE 60 tobolek Q10, resveratrol,
L-carnitin, succinic acid, Acai berry

Omezení:
Není určeno pro děti, kojící a těhotné ženy. Není náhradou pestré stravy.
Nepřekračujte nejvyšší denní dávku.

Podmínky skladování:
Ukládat mimo dosah dětí a slunečních paprsků, skladujte v suchu a teplotě do 25°C.

 Země původu:  Česká republika.

Zdroj wikipedia.cz:

Karnosin

 
 
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Karnozín
Carnosine.png
Obecné
Systematický název  
Sumární vzorec C₉H₁₄N₄O₃
Identifikace
Registrační číslo CAS
Vlastnosti
Molární hmotnost 226,106 59 u
Není-li uvedeno jinak, jsou použity
jednotky SI a STP (25 °C, 100 kPa).

Karnosin je dipeptid tvořený dvěma aminokyselinami, alaninem a histidinem. Vyskytuje se v lidském organismu, nejvíce v kosterních svalech, srdci, játrech a některých čásátech mozku.[1] Karnosin lze vstřebávat jednak ze stravy, prodává se také jako potravinový doplněk. Hlavními zdroji karnosinu ve stravě jsou maso, ryby, vejce a v menší míře i mléko. Karnosin byl objeven ruským vědcem Vladimirem S. Gulevičem na počátku 20. století.

Funkce 

Karnosin je především pufr (látka udržující stabilní pH uvnitř buněk). Může hrát roli také v regulaci vstupu vápenatých iontů do buněk, svalového stahu, ochraně před kyslíkovými radikály a nechtěnou glykací v buňkách.

Jako potravní doplněk 

Karnosin je podáván jako potravní doplněk. Skutečná účinnost v jednotlivých indikacích však mnohdy není dostatečně prokázána. Udává se jeho pozitivní vliv na hybnost kosterní svaloviny, zejména u starších osob, na zpomalování stárnutí a kognitivní funkce.

Kyselina jantarová

 
 
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Kyselina jantarová
Bernsteinsäure2.svg
Obecné
Systematický název Kyselina butandiová
Triviální název Kyselina jantarová
Sumární vzorec C4H6O4
Identifikace
Registrační číslo CAS
Vlastnosti
Molární hmotnost 118,09 g/mol
Disociační konstanta pKa pKa1=4,2

pKa2=5,6

Není-li uvedeno jinak, jsou použity
jednotky SI a STP (25 °C, 100 kPa).

Kyselina jantarová (systematicky kyselina butandiová) je nasycená dikarboxylová kyselina. Její aniont se nazývá sukcinát. Vyskytuje se v ovoci, cukrové řepě a víně. Je to bílá krystalická látka dobře rozpustná ve vodě. Vyskytuje se v Krebsově cyklu, kde vzniká z sukcinyl-CoA pomocí sukcinyl-CoA-syntetázy a mění se na fumarát pomocí sukcinátdehydrogenázy.

Používá se jako barvivo, léčivo.

Kyselina jantarová ve víně vzniká jako vedlejší produkt metabolizmu kvasinek během alkoholové fermentace. Bývá označována jako látka zodpovědná za projev terroir ve víně. Senzoricky se projevuje kamenitou chutí, vysušuje patro a vínu dává až slaný nádech. Příčinou vyšších koncentrací kyseliny jantarové ve víně je nedostatek asimilovatelného dusíku v moštu během fermentace.

 

 

 

 

 

 

 

Koenzym Q10

 
 
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
 
Koenzym Q10, ubichinon

Koenzym Q10 (také ubichinon, ubidekarenon, koenzym Q), zkracovaný CoQ10, CoQ, Q10, je druh (benzo)chinonu fungující jako koenzym. Q značí chinonovou funkční skupinu a číslo 10 počet isoprenylových podjednotek.

 

 

Výskyt a funkce

Tato sloučenina je funkčně podobná vitamínům a je obsažena ve většině lidských buněk, vyjma červených krvinek a buněk v čočce, kterým chybí mitochondrie. Koenzym Q10 významně přispívá ke konverzi energie z potravy do chemické energie ATP.
Nejvíce Q10 tedy obsahují srdce, plíce, játra, tedy orgány s největšími požadavky na energii.

Q10 má dvě základní funkce. Jednak pomáhá v přeměnách v elektronovém transportním řetězci na membráně mitochondrií, například u akceptoru zvaného cytochrom bc1. Za druhé slouží jako antioxidant v mitochondriích a lipidových membránách, brání tyto struktury před volnými radikály. Koenzym Q10 je z části syntetizován v těle, z části je přijímám potravou. S věkem klesá podíl vlastní syntézy. V orgánech dochází k poklesu tkáňové koncentrace Q10.

Q10 a stárnutí

Stárnutí bývá spojováno s poklesem Q10 v mitochondriálním obsahu. Mitochondriální respirační řetězec je mocným zdrojem volných kyslíkových radikálů. Tyto reaktivní kyslíkové sloučeniny indukují mutace mitochondriální DNA, což mimo jiné vede k narušení produkce energie. Jelikož Q10 je integrální součástí respiračního řetězce, nachází se tedy přímo u zdroje volných kyslíkových radikálů, je jeho antioxidační kapacita velmi důležitá pro celkovou antioxidační kapacitu

Doplňkové parametry

Kategorie: DOPLŇKY STRAVY
Hmotnost: 0.07 kg