L-LYSIN 500 mg 100 cps.
Detailní popis produktu
L- lysin 500 mg 100 cps.
Vhodné při zvýšeném tělesném výkonu.
Aminokyselina lysin HCl 500 mg v želatinových tobolkách.
Všeobecné informace:
Lysin je doporučován pro tvorbu kolagenu a svalové hmoty, výživu kloubů, při vegetariánství, proti virové infekci a oparům, podporu využití vápníku, imunitu.
Lysin typicky chybí v rostlinné stravě.
Nedostatek lysinu omezuje duševní činnost, navozuje stavy apatie a pomalého myšlení.
Lysin typicky chybí v rostlinné stravě.
Nedostatek lysinu omezuje duševní činnost, navozuje stavy apatie a pomalého myšlení.
Návod k použití:
Nejvyšší doporučená denní dávka 2 tobolky.
Přípravek se může používat nejlépe nalačno 30-60 minut před jídlem ihned po tělesné zátěži, nebo kdykoliv během dne, při horší snášenlivosti i po jídle. Tobolky se polykají nerozkousané a zapíjejí se dostatečným množstvím tekutiny.
Není určeno pro děti. Výrobek je nevhodný ve dnech zvýšeného příjmu živočišných bílkovin. Ukládat mimo dosah dětí a slunečních paprsků, v suchu a teplotě do 25oC.
Přípravek se může používat nejlépe nalačno 30-60 minut před jídlem ihned po tělesné zátěži, nebo kdykoliv během dne, při horší snášenlivosti i po jídle. Tobolky se polykají nerozkousané a zapíjejí se dostatečným množstvím tekutiny.
Není určeno pro děti. Výrobek je nevhodný ve dnech zvýšeného příjmu živočišných bílkovin. Ukládat mimo dosah dětí a slunečních paprsků, v suchu a teplotě do 25oC.
Nutriční hodnota 100 g (1 tobolky):
Energetická hodnota 1631 (10,27) kJ, 384 (2,42) kcal.
Bílkoviny 95,9 (0,6) g, z nich L-Lysin HCl 79,3 (0,5) g.
Sacharidy 0 g.
Složení:
L-Lysin HCl.
Želatinová tobolka.
Želatinová tobolka.
Tuky 0 g.
Zdroj: wikipedia.cz
Lysin je pro člověka jednou z esenciálních aminokyselin, tzn. lidské tělo jej nedokáže samo vyrobit, a proto jej musí přijímat ve stravě podobně jako některé vitamíny. Dospělý člověk potřebuje asi 14 mg na kilogram tělesné váhy denně (tj. asi 1-1,5 g denně). Děti potřebují asi 44 mg na kilogram tělesné váhy denně. [zdroj?]
Zvláště velká množství lysinu obsahují parmezán, ryby, vepřové a hovězí maso, sojové boby, pšeničné otruby, čočka, fazole a arašídy. Lysin citlivě reaguje na teplo za sucha, např. na pražení
Zvláště velká množství lysinu obsahují parmezán, ryby, vepřové a hovězí maso, sojové boby, pšeničné otruby, čočka, fazole a arašídy. Lysin citlivě reaguje na teplo za sucha, např. na pražení
Vlastnosti
L-lysin je nezbytným stavebním prvkem pro všechny bílkoviny v těle. L-lysin hraje hlavní roli ve vstřebávání vápníku, v budování svalů, v zotavování se po chirurgických zákrocích nebo zraněních a v produkci tělesných hormonů, enzymů a protilátek.
Studie prokázaly, že příjem lysinu urychluje hojení oparů a chrání před jeho novým výskytem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Aminokyseliny |
---|---|
Hmotnost: | 0.096 kg |
Položka byla vyprodána… |