LIVERSTAR 90 tablet - cholin, ostropestřec, červená řepa, vitamíny

Značka: NUTRISTAR
325 Kč 282,61 Kč bez DPH
Skladem (4 ks)

LIVERSTAR 90 tablet - cholin, ostropestřec, červená řepa, vitamíny

Cholin přispívá k udržení normální činnosti jater.

Dávkování:

Doporučuje se užívat 1 - 3 tablety denně. Tablety se přijímají ráno a večer. Maximální denní povolená dávka jsou 3 tablety.

Detailní informace

Detailní popis produktu

LIVERSTAR 90 tablet - cholin, ostropestřec, červená řepa, vitamíny 

Doplněk stravy v tabletách se sladidly, s cholinem a vitamíny. Cholin přispívá k udržení normální činnosti jater.

Obsah: 90 tablet (108 g)

Dávkování: doporučuje se užívat 1 - 3 tablety denně. Tablety se přijímají ráno a večer. Maximální denní povolená dávka jsou 3 tablety.

Složení: Extrakt ostropestřce mariánského (silymarin), cholin, sušená šťáva z červené řepy, rakytníkové aroma, směs vitaminů (D-alfa- tokoferyl acetát, retinol acetát, cholekalciferol, kyanokobalamin), pomocné tabletovací látky (mikrokrystalická celulóza, kukuřičná vláknina, stearan hořečnatý, talek, fosforečnan vápenatý), náhradní sladidla (sorbitol, sukralóza, acesulfam K).

Upozornění: Nepřekračujte nejvyšší denní dávku. Není určeno pro děti, těhotné či kojící ženy. Není náhradou pestré stravy.
Těhotné a kojící ženy by měly užívání konzultovat s lékařem.Dbejte na vyváženou a pestrou stravu a zdravý životní styl.

Podmínky skladování: Ukládat mimo dosah dětí a slunečních paprsků, skladujte v suchu a při teplotě do 25°C.

Výrobce: Aditiva CZ s.r.o., Starochuchelská 326, Praha 

 

Zdroj: wikipedia.cz

Cholin 

Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Cholin
Choline-skeletal.png
Obecné
Systematický název 2-hydroxy-N,N,N-trimethylethan-1-aminium
Sumární vzorec C₅H₁₄NO+
Identifikace
Registrační číslo CAS
Vlastnosti
Molární hmotnost 104,108 u
Není-li uvedeno jinak, jsou použity
jednotky SI a STP (25 °C, 100 kPa).

Cholin je ve vodě rozpustný analog vitamínu s funkcí základní živiny. Vyskytuje se např. v lecitinu (jako fosfátový ester), který je přítomen v mnoha rostlinných a živočišných tkáních.Termín choliny odkazuje na třídu kvartérních amonných soli obsahující N,N,N-trimethylethanolamoniový kation (X na pravé straně označuje aniont).

Kationt se vyskytuje ve skupině fosfatidylcholinů a sfingomyelinů, dvou tříd fosfolipidů v buněčných membránách. Cholin je prekurzorem pro neurotransmiter acetylcholinu, který se podílí na mnoha funkcích, včetně paměti a svalové činnosti.

Ostropestřec mariánský

Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

 

Wikipedie:Jak číst taxoboxOstropestřec mariánský
alternativní popis obrázku chybí
Ostropestřec mariánský (Silybum marianum)
Vědecká klasifikace
Říše rostliny (Plantae)
Podříše cévnaté rostliny (Tracheobionta)
Oddělení krytosemenné (Magnoliophyta)
Třída vyšší dvouděložné (Rosopsida)
Podtřída Asteridae
Řád hvězdnicotvaré (Asterales)
Čeleď hvězdnicovité (Asteraceae)
Rod ostropestřec (Silybum)
Binomické jméno
Silybum marianum
(L.) Gaertn.
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Ostropestřec mariánský (Silybum marianum) je jednoletá nebo dvouletá bylina z čeledi hvězdnicovité (Asteraceae). Pokud je to dvouletka, vypučí na jaře trsem bodlinatých listů s výraznými bílými žilkami. Koncem června se na asi 1 m dlouhých lodyhách objevují purpurově červená květenství. Na konci léta se z květů vyvinou plody, které se pak sklízí. Ostropestřec mariánský má blahodárné účinky na játra. Název souvisí se starou legendou, podle níž vznikly bílé skvrny na lístcích z mléka Panny Marie.

Využití:

Z plodů ostropestřce se může vařit čaj. Důležité je, aby plody byly roztlučené. Tím se umožní vyluhování léčivých látek. Lepší je plody roztlučeného ostropestřce konzumovat za studena. Je také například možné si drcená semena přidat do jogurtu, džusu a pod. Protože se silymarin velmi špatně vyluhuje do vody, tak se používají přípravky se standardizovaným obsahem silymarinu. 

 

Řepa červená

Původ Řepa červená

Její původ je ve Středomoří a v severoafrickém prostředí. Je známá a oblíbená jak v Evropě, tak v Severní Americe a mnoha asijských zemích. První záznamy o červené řepě jsou staré asi 3000 let a pocházejí z Babylonie. Byla známá i ve starém Římě, kde byla bohatě využívána, jednak jako jídlo, ale zejména jako lék. Díky rozsáhlosti Římské říše se rozšířila do celé Evropě.

 

Průměrný obsah látek a minerálů[

Ve 100 g bulvy je asi 70 mg sodíku, 380 mg draslíku a 20 mg vápníku, dále řepa obsahuje hořčík a z mikroprvků rubidium a caesium. Důležitý je obsah rostlinných barviv, antokyanů.
Z vitamínů obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B a další.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Doplňky stravy
Hmotnost: 0.16 kg