LIVERSTAR 90 tablet - cholin, ostropestřec, červená řepa, vitamíny

Značka: NUTRISTAR
329 Kč 286,09 Kč bez DPH
Skladem (5 ks)

LIVERSTAR 90 tablet - cholin, ostropestřec, červená řepa, vitamíny

Cholin přispívá k udržení normální činnosti jater.

Dávkování:

Doporučuje se užívat 1 - 3 tablety denně. Tablety se přijímají ráno a večer. Maximální denní povolená dávka jsou 3 tablety.

Detailní informace

Detailní popis produktu

LIVERSTAR 90 tablet - cholin, ostropestřec, červená řepa, vitamíny

Není určeno pro děti a těhotné ženy. Není náhradou pestré stravy. Nepřekračujte nejvyšší denní dávku.

Podmínky skladování:

Ukládat mimo dosah dětí a slunečních paprsků, skladujte v suchu a teplotě do 25°C.

Zdroj: wikipedia.cz

Cholin 

Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Cholin
Choline-skeletal.png
Obecné
Systematický název 2-hydroxy-N,N,N-trimethylethan-1-aminium
Sumární vzorec C₅H₁₄NO+
Identifikace
Registrační číslo CAS
Vlastnosti
Molární hmotnost 104,108 u
Není-li uvedeno jinak, jsou použity
jednotky SI a STP (25 °C, 100 kPa).

Cholin je ve vodě rozpustný analog vitamínu s funkcí základní živiny. Vyskytuje se např. v lecitinu (jako fosfátový ester), který je přítomen v mnoha rostlinných a živočišných tkáních.Termín choliny odkazuje na třídu kvartérních amonných soli obsahující N,N,N-trimethylethanolamoniový kation (X na pravé straně označuje aniont).

Kationt se vyskytuje ve skupině fosfatidylcholinů a sfingomyelinů, dvou tříd fosfolipidů v buněčných membránách. Cholin je prekurzorem pro neurotransmiter acetylcholinu, který se podílí na mnoha funkcích, včetně paměti a svalové činnosti.

Ostropestřec mariánský

Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Wikipedie:Jak číst taxoboxOstropestřec mariánský
alternativní popis obrázku chybí
Ostropestřec mariánský (Silybum marianum)
Vědecká klasifikace
Říše rostliny (Plantae)
Podříše cévnaté rostliny (Tracheobionta)
Oddělení krytosemenné (Magnoliophyta)
Třída vyšší dvouděložné (Rosopsida)
Podtřída Asteridae
Řád hvězdnicotvaré (Asterales)
Čeleď hvězdnicovité (Asteraceae)
Rod ostropestřec (Silybum)
Binomické jméno
Silybum marianum
(L.) Gaertn.
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Ostropestřec mariánský (Silybum marianum) je jednoletá nebo dvouletá bylina z čeledi hvězdnicovité (Asteraceae). Pokud je to dvouletka, vypučí na jaře trsem bodlinatých listů s výraznými bílými žilkami. Koncem června se na asi 1 m dlouhých lodyhách objevují purpurově červená květenství. Na konci léta se z květů vyvinou plody, které se pak sklízí. Ostropestřec mariánský má blahodárné účinky na játra. Název souvisí se starou legendou, podle níž vznikly bílé skvrny na lístcích z mléka Panny Marie.

Využití:

Z plodů ostropestřce se může vařit čaj. Důležité je, aby plody byly roztlučené. Tím se umožní vyluhování léčivých látek. Lepší je plody roztlučeného ostropestřce konzumovat za studena. Je také například možné si drcená semena přidat do jogurtu, džusu a pod. Protože se silymarin velmi špatně vyluhuje do vody, tak se používají přípravky se standardizovaným obsahem silymarinu. Používají se jako prevence před ztučněním jater a při zdravotních potížích vzniklých následkem zánětu jater. V homeopatii se předepisuje při stejných neduzích a vedle toho ještě na zlepšení funkce žlučníku, proti žlučovým kamenům.

 

Řepa červená

Původ Řepa červená

Její původ je ve Středomoří a v severoafrickém prostředí. Je známá a oblíbená jak v Evropě, tak v Severní Americe a mnoha asijských zemích. První záznamy o červené řepě jsou staré asi 3000 let a pocházejí z Babylonie. Byla známá i ve starém Římě, kde byla bohatě využívána, jednak jako jídlo, ale zejména jako lék. Díky rozsáhlosti Římské říše se rozšířila do celé Evropě.

Účinky:
Obsahuje v hojném množství betanin, který brání rozvoji ztlušťování tepen a podporuje činnost jater. Barvivo červené řepy rozšiřuje věnčité tepny a zpevňuje stěnu vlásečnic. Má účinky močopudné, vylučuje sůl z těla, povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči. Při ztuštění tepen se doporučuje  kúra: syrová šťáva z červené řepy v dávce 50-100 ml denně po dobu alespoň deseti dní.  Zbavuje střeva jedovatých látek, má projímavé účinky. Dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům. Neutralizuje a zároveň odstraňuje jedovaté látky, zvláště v mozku.

Průměrný obsah látek a minerálů[editovat | editovat zdroj]

Ve 100 g bulvy je asi 70 mg sodíku, 380 mg draslíku a 20 mg vápníku, dále řepa obsahuje hořčík a z mikroprvků rubidium a caesium. Důležitý je obsah rostlinných barviv, antokyanů, zabraňujících křehkosti cév. Z vitamínů obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B a další.

Tabulka udává dlouhodobě průměrný obsah živin, prvků, vitamínů a dalších nutričních parametrů zjištěných v červené řepě.[3]

Složka Jednotka Průměrný obsah Prvek (mg/100 g) Průměrný obsah Složka (mg/100g) Průměrný obsah
voda g/100 g

Doplňkové parametry

Kategorie: DOPLŇKY STRAVY
Hmotnost: 0.16 kg